الداعية عمرو خالد
اهلا ومرحبا بزوارنا الغاليين نتمنى لكم قضاء امتع الاوقات معنا في منتدى عشاق الجنة ونرجو ان تستفيدو وتفيدو ولا تبخلو علينا بنضمامكم الى اسرة عشاق الجنة
امونة
الداعية عمرو خالد
اهلا ومرحبا بزوارنا الغاليين نتمنى لكم قضاء امتع الاوقات معنا في منتدى عشاق الجنة ونرجو ان تستفيدو وتفيدو ولا تبخلو علينا بنضمامكم الى اسرة عشاق الجنة
امونة
الداعية عمرو خالد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الداعية عمرو خالد

كل ما يتعلق بالداعية عمرو خالد اضافة الى مواضيع اخرى
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك Empty
مُساهمةموضوع: ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك   ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 6:40

[size=18]
سادسا (( قسم الحلويات))

البــسبوسة
المقادير:
نص علبة جوز هند __1.5 علبة سكر _ 2 علبة قشطة _ 3 علبة سميد بسبوسة _ 1 علبة سمن _ 1م ص بيكنج بودر
الطريقة:
حطى المقادير كلها على بعض و بالملعقة الخشب افضلى ادعكى فيها لحد ما
تلاقيها نعمت ،ادهنى صينية البسبوسة (اللى ملهاش حفة عالية اللى زى بتاعة
البيتزا) بالسمن بالفرشاة ثم ضعى المقدار فى الصينية و بلى ملعقة و امسحى
و جة البسبوية عشان تساويها و تدخليها فى الفرن وممكن تضعى شوية لوز فى
ماء ساخن لحد ما القشرة البنى بتاعتة تتقشر على طول . افتحى كل لوزة
بالطول من النص و ر صصى الانصاص على وش البسبوسة او ممكن انصاص بندق برضة
و دخليها الفرن اول ما لونها يبقى ذهبى طلعيها و اسقيها بالعسل الساخن و
غطيها على طول ..كل المقدار بنفس العلبة بتاعة القشطة مش بالكوب قشطة
المراعى او بوك او نستلة
ملحوظة : بعد خروج البسبوسة مباشرة من الفرن تسقى بالعسل الساخن وتتغطى
على طول .وسيبى الغطاء عليها طول ما بتاكلوا منه السر فى طراوة البسبوسه
هوانالشر بات ساخن على الصينيه وهىكمان ساحنه ولما تبرد قطعيها وماتشليش
الغطاء من عليها الا لما تهدا خالص او تبرد لانها لما بتعرق و هى سخنة
بتطرى اكتر

طريقة أخرى:
المقادير:
واحد كوب سميد سايب+واحد كوب جوز هند+واحد كوب سكر+بيضتان +باكو
فانيليا+علبة ونصف زبادى +ملعقة صغيرة بيكنج باودر+نصف كوب سمن سائح ..
الحشو: علبة قشدة+واحد ونصف كوب حليب+3 ملاعق نشا
الطريقة:
(تخلط جميع المقادير حتى تتجانس) نضع كوب الحليب على النار ونصف الكوب
نذوب فيه النشا ونصبه على كوب الحليب اللى على النار ونقلب حتى يكون شبه
سميك ونغلق ثم نضيف علبة القشدة ونقلب ونأتى بالصينية وندهنها سمنة ونرشها
دقيق ونضع نصف كمية البسبوسة ثم الحشوة ثم باقى البسبوسة وفى الفرن حتى
تستوى وتحمر تصير ذهبى نقوم بسرعة نضيف لها الشربات الساخن ونغطى الصينية
بالفويل لمدة لا تقل عن نصف ساعة

لقمة القا ضى
المقادير:

الطريقة:
جهذى المضرب الكهرباء و ضعى فى طبق غويط بلا ستيك الدقيق، الملح، السكر
والخميرة. و اخلطيهم مع بعض بالملعقة.. حطى عليهم الزيت ,و الذبادى و
البطاطس،و شوية شوية ماء وشغلى الى ان تحصلى على عجينة طرية.غطى العجينة
واتركيها فى مكان دافئ لمدة ساعة تقريبا ليتضاعف حجمها. . سخنى زيت فى
مقلاية عميقة. بملعقة صغيرة بليها بزيت ثم خدى من العجينة بالملعقة يادوب
كرة صغيرة ثم ضعيها فى الزيت الساخن قلبى بالكبشة لحد ما تصفرحطيها فى
مصفاة تصفى منها الذيت ثم حطيها فى العسل البارد ..ملحوظة : اذا كنتى مش
حتستعملى خميرة فورية و حتستخدمى خميرة بيرة عادية يبقى ضعى الخميرة و
السكر و ربع كوب ماء دافىء فى كوب و قلبيهم بالملعقة وسيبيهم شوية يخمروا
و بعدين اتبعى نفس الطريقة اللى فلنا عليها

كيكة الشيكولاته والقرفة
المقادير:

الطريقة:
يخفق الزبدة + السكر جديا حتى يصبح ناعم وفانح اللون زى الكريمة-يخفق
البيض لوحده جيدا ثم يضاف للسكر والزبده المخفوقة ويمزج جيدا ثم يضاف
اللبن-ينخل الدقيق والكاكاو والقرفة والبيكنج بودر ويضاف للخليط بالتدرج (
يعنى مش نحط كله مرة واحده ) مع التقليب البطئ وفى اتجاه واحد عشان الهوا
اللى فى العجين ميخرجش ملحوظة: عشان تحصلى على نتايج حلوة يستحسن تخلطى
السكر والزبده بالايد وتضربى البيض بالمضرب الكهربا وتقلبى العجين بعد وضع
الدقيق الملعقة الخشب وببطئ يوضع فى صينية مدهونه زبده او زيت ودقيق وفى
فرن سابق التسخين متوسط الحرارة لمدة 25 دقيقة بعد ما تخرج نسيبها تهدى
شويه عشان نعرف نطلعها من الصينية من غير ما تتهرى وتتقطع لانها لو اتقلبت
وهى سخنه هتبوظ لما نقلبها هتلاقى الجزء اللى كان فى قعر الصينية مسامى
نسقيها بالشربات ولو عايزه تزوقيها بالكريمة لما تبرد والله طعمها زى
الجاتوه

الكيك
المقادير لعمل 3قوالب كيك طويلة:

الطريقة:
فى الخلاط اضربى الذبدة كويس قوى حوالى 5 دقائق ضعى السكر على الذبدة و
اضربى لحد ماتلاقيها بقيت خفيفة و هشة ضعى عليهم البيض واحدة لحد ماتختفى
و بعدين نضع التانية وهذا لحد اخر بيضة نضع معاها الفانيليا لحد ما تلاقى
العجينة ما شاءالله تخنت و زادت اطفى الخلاط ضعى البيكنج بودر على الدقيق
و حطية شوية شوية على العجينة و يكون الخلط بالراحة قوى و فى اتجاة واحد
فقط صبى العجينة فى القالب المدهون الى 3/4 القالب وتكونى مولعة الفرن
قبلها ب5 دقائق تضعى القوالب ولاتفتحى عليها قبل 10 دقائق على حرارة
متوسطة لحد ماتلاقيها عليت و مسكت و استوت طبعا بطرف السكينة خرجيها و
اقلبيها على منخل سلك و سيبى القالب فوقها لحد ماتبرد طريقة حفظ الكيكة ؛
قطعى قالب للاستخدام فى علبة بلاستيك باقى القوالب لفى كل قالب لوحدة
بالفويل و ضعية فى الفريزر و عند الطلب علية خرجية من الفريزر قبلها
بساعتين حيكون كأنك لسة عملاة

صينية الكنافة بالمكسرات
المقادير:
كيلو الا ربع كنافة _ كوب سمن او حسب ماتاخد _ مكسرات مضاف لها ملعقة
كبيرة سكراو جبنة راكوتا او مهلبية او كستر _ ( الشربات ) 2 كوب سكر _
1كوب ماء _ نص ليمونة
الطريقة :
اما تقطعى الكنافة صغير بأيدك قطع صغيرة .او بالمقص تقصقصيها صغير خالص و
دى طريقتى المفضلة . او فى الكبة .سيحى السمن على النار يعنى يادوب تسيح
.وحطى على الكنافة شوية شوية وتدعكيها بأديكى الاتنين لحد ما تحسى ان
الكنافة كلها بقيت مبلولة سمنة كدة خلاص ماتحطيش تانى .ادهنى صينية بالسمن
و حطى نص الكنافة ثم ضعى طبقة المكسرات المرغوبة ثم ضعى باقى الكنافة و
اهم حاجة بقى تضغطى بايدك عليها كويس او بغطاء حلة او بطبق ثم وزعى معلقة
سمن على الوش على درجة حرارة متوسطة فى الرف الوسط ضعى الصينية فى الفرن
حتى تستوى و يحمر الوجة بعدخروجها من الفرن تسقى بالشراب البارد

كنافة بالقشطة
المقادير:
نص كيلو كنافة – تقريبا 3/4 كوب سمن +القشطة : كوبيتين ونص حليب – سكر للتحلية – نص كوباية نشا- علبة قشطة +شربات
الطريقة:
نعمل القشطة :ندوب الاول النشا فى الحليب على البارد لحد ما تدوب النشا ثم
نضعهم على النار مع التقليب و نحلى بالسكر لحد ما تغلى نقلب تقليبتين
ونطفى النار وبعدين نحط عليها علبة القشطة ونقلبها معاهم نعمل الكنافة :
نقطع الكنافة قطع صغيرة ممكن بايدك وممكن بالمقص وممكن بالكبة نسخن السمنة
بس يعنى تسيح وتدفى على النار وبعدين نصبها على الكنافة ونقلبها كويس لحد
ما تحسى بأيدك ان الكنافة كلها شربت سمنة او اتبلت كويس بالسمنة تروحى
حاطة نصها فى صينية وتروحى حاطة عليها القشطة وتفرديها كويس على الكنافة
لكن ضرورى ما تخليش القشطة توصل لاطراف الصينية علشان ما تتحرقش و تسود
وبعدين تروحى حاطة نص مقدار الكنافة التانى فوق القشطة وتغطيها كويس وتحطى
حوالى معلقة سمن سايحة على الوش وتدخليها الفرن المتوسط الحرارة لحد ما
تستوى ووشها يحمر حوالى من تلت لنص ساعة وبعد ما تخرج من الفرن وهى ساخنة
نسقيها بالشرابات

كنافة جاهزة (بالمكسرات)
المقادير:
كنافة برما حتكون عبارة عن خصلات طويلة _ مكسرات مفرومة او فستق صحيح _ شربات _سمن سائح.
الطريقة:
شيلى بالراحة خصلة رفيعة و حطيها امامك مفرودة . بالفرشاة ادهنى الخصلة
بالسمن السائح بطول الخصلة . ثم ضعى صباعك الكبير التخين على اول الخصلة و
ابدئى ليفى الخصلة على صباعك بمساعدة الصبعين اللى جنبه لحد ما حتتكون
عندك دائرة بشكل عش العصفور و هكذا حتى تعملى العدد اللى انتى عوزاة مع
مراعاة ان الخصلة اذا كانت طويلة قوى تقطعيها بالسكينة ثم ارص وحدات العش
فى صينية مدهونة بالسمن و بايدى اضع داخل كل عش كام واحدة فستق او شوية
مكسرات امسح بالفرشاة بالسمن على كل وحدات العش و ادخلها الفرن لحد ماتحمر
اخرجها و اسقيهم بالشراب البارد

طريقة الكريم شانتى
اذا كنتى حتعمليها بودرة يبقى اتبعى التعليمات اللى على العلبة او هاتى نص
كيلو كريمة لبانى من بتاع اللبن او علبه قشدة الخفق من السوبر ماركت صبيها
فى طبق غويط و بالمضرب الكهرباء ابدئى بالضرب و ضعى سكر بودرة حسب الطعم
واضربى على سرعة متوسطة لحد ما تلاقى الكريمة ذادت و بفيت خفبفة و هشة زى
الايس كريم او زى القطن لازم توقفى المضرب على طول لحسن حتلاقيها فصلت منك
وهكذا تكون صالحة للاستخدام بس حطيها فى الثلاجة

المهلبية
المقادير:

الطريقة:
خدى من اللبن نص كوب و قلبى فية النشا لحد ما تذوب ضعى باقى اللبن على
النار و حلية بالسكر لحد مايغلى ضعى اللبن الباقى بالنشا و خلى ايدك سريعة
فى التقليب عشان ما تكلكعش لحد ما حتلاقيها مسكت شوية و بقيت ناعمة صبيها
فى الكاسات وممكن تزوقيها بالذبيب و رشة قرفة ناعمة او بالمكسرات المفرومة
.
طريقة للتقديم :بعد ماتخلصى المهلبية و تبرد فى الثلاجة .. هاتى باكو جيلى
احمر او اخضر ذوبية على النار بكوبيتين ماء لحد ما يغلى و يبرد كويس تطلعى
كاسات المهلبية من الثلاجة و تصبى فى كل كاس جيلى فوق المهلبية وتدخلية
الثلاجة لحد ما الجيلى يجمد عند التقديم بيبقى شكلها حلو قوى

المهلبية فى الفرن
بعد ماتخلصى المهلبية و قبل وضعها فى الثلاجة صبي المقدار فى اطباق بايركس
صغيرة او فويل او طبق بايركس كبير ضعى على وش المهلبية ذبدة سايحة حوالى
ملعقة كبيرة و رشى عليها رشة سكر بودرة و دخليها الفرن حتلاقيها بتغلى
سيبيها خالص لحد ما وشها يحمر خالص و طلعيها .

مهلبية بدقيق البسبوسة
المقادير:
نص كوب دقيق البسبوسة (سميد ناعم ) +6 كوب حليب+3/4 كوب سكر +معلقة كبيرة نشا+علبة قشطة – م ك فستق مفروم
الطريقة
نغلى اللحليب (ماعدا نص كوب نركنة )على النار و نضع علية السكر ونقلب لحد
ما السكر يدوب نزوب النشا فى نص كوب الحليب اللى كنا راكنينه لحد ما تدوب
تماما نضيف النشا بالحليب الى الحليب بالسكر اللى على النار و نقلب نقلب
بسرعة نضع السميد على الحليب على النار بس وطى النار لمدة 5 دقايق تقريبا
شيليها وصبيها فى طبق بايركس و سويها كويس بالمعلقة ودخليها الفرن متوسط
الحرارة حوالى عشر دقايق بعد ما تطلعيها من الفرن خليها تبرد و بعدين
ادهنى الوش كله بطبقة من القشطة ورشى الوش بشوية فستق مفروم.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك   ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 6:43

مهلبية بالكراميل
المقادير:
كيلو حليب +4 معالق نشا+سكر للتحلية+فانيليا+2 باكو بسكوت سادة+مكسرات- فاكهة
الطريقة
ندوب النشا فى شوية حليب صغيرين نضع الحليب على النار لحد ما يغلى ونضيف
له النشا الزائبة والسكر والفانيليا لحد ما تتكون عندك المهلبية نضع
بسكوتة بسكوتة فى الكراميل ثم نرصصه فى طبق التقديم بجانب بعض ثم نضع فوقه
طبقة من المهلبية ونسويها كويس ثم نضع طبقة من البسكويت ثم طبقة من
المهلبية وهكذا لحد ما ينتهى المقدار بس تكون اخر طبقة مهلبية ثم نرشرش
علية شوية كراميل والمكسرات وبعض قطع من الفاكهة نضعة فى الثلاجة لمدة مش
اقل من ساعة لحد ما يجمد ونقدمه بارد وبيكون زى التورتة..الكراميل يكون
سائل علشان انتى حتغطسى فية البسكوت يعنى مثلا ممكن تحطى كوب سكر على
النار على معلقة صغيرة عصير ليمون ولما لونة يحمر نضيف كوب ماء لحد ما
يغلو وبالنسبة للبسكوت زى ما قلنا قبل كدة بنستعمل بسكوت الشاى بسكو مصر

المهلبية بالمانجا
المقادير:

الطريقة
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى يذوب النشا فى شوية حليب او
ماء صغيرين ثم اضعها على باقى الحليب شوية شوية واقلب جامد وبسرعة لحد ما
الحليب يغلى اضع عصير المانجو على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على الناراغرفة
فى الكؤس وممكن تزوقى الوجة بالمكسرات

المهلبية بالفراولة
المقادير:

الطريقة
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى يذوب النشا فى شوية حليب او
ماء صغيرين ثم اضعها على باقى الحليب شوية شوية واقلب جامد وبسرعة لحد ما
الحليب يغلى اضع عصير الفراوله على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى
النار لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على
الناراغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة بالمكسرات

المهلبية بالمشمش
المقادير:

الطريقة
نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى ازوب النشا فى شوية حليب او
ماء صغيرين ثم اضعها على باقى الحليب شوية واقلب جامد وبسرعة لحد ما
الحليب يغلى اضع عصير المشمش على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الماء ورد واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار اغرفة
فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة بالمكسرات

الكريم كراميل
المقادير:
اولا : الكريم : 4 اكواب حليب _8 بيضات _3ملاعق كبيرة سكر_2 كيس فانيليا
الكراميل : ك كبير سكر _ م ص ماء _ قوالب صغيرة
الطريقة:
نبل القوالب اللى حنحط فيها الكريم كراميل من الداخل و نكب الماء الزائد
لعمل الكراميل نضع السكر فى مقلاية وعلية الماء ونقلب لحد مانلاقى السكر
بدء بصفر ثم بدء يبقى بنى فاتح ثم بنى غامق نشيلة و نصبة على طول فى
القوالب المبلولة بارتفاع 1 او 2 سم
لعمل الكريم:ندفى اللبن مع السكر على النار و نطفى النار ثم نضع علية
البيض المضروب والمضاف له الفانيليا و نضربه كويس بالمضرب السلك اليدوى او
الكهرباء .نصبة فى القوالب على الكراميل ونرصص القوالب فى صينيه كبيرة بها
ماء لربع ارتفاع القوالب فقط علشان لما الماء يغلى ما يخشش فى القوالب
يبوظها ونضع الصينية على النار حوالى ساعة او لحد ماتلاقى الكريم كراميل
مسك نفسه اشيله من على البوتجاز و ادخلة الفرن لحد ما يكمل سوى ووشه يحمر
نطلعة و نحطه يبرد فى الثلاجة و عند التقديم نمسك القالب بايدنا وفوقه طبق
مقلوب ونهز القالب لحد ما يتقلب فلى الطبق حيبقى الكريم تحت و الكراميل
فوق .

كريم كرامل بالبخار
المقادير

الطريقه
يوضع السكر المحروق في قاع الصينيه خدي البيض واخفقيه بالمضرب مع السكر
والفانيليا وقشر الليمون ثم اضيفي الحليب البودره والقشطه والجبنه واخيرا
الماء اسكبي الخليط في الصينيه قومي بغلق الصينيه بالقصدير وقومي بوضع
الصينيه في قدر المنتو عبي الطبقه السفليه بالماء وضعي الصينه في الطبقه
المخرمه تترك اى ان تضج ثم تتدخل التلاجه لتبرد جيدا ثم تقدم بالعافيه اذا
ماكان عندك القدر هذا سوي حمام مائي بحيث تدخل الصينيه في قدر به ماء دون
ان يلامس الماء وغطي القدر بالغطاء

كيكة شوكولاته
المقادير:

الطريقه:-
بالمضرب الكهربا اضربى البيض مع السكر والزبده كويس ثم أضيفى (الدقيق
المخلوط مع البكنج باودر والكاكاو)تدريجيآ مع الضرب المستمر وفى الآخر ضعى
الزبادى واضربى بردوا لغاية ما يتخلط الخليط كويس ادهنى صينيه بالسمن او
الزبد وبطنيها بالدقيق ثم ضعى الخليط وساويه بالملعقه لأنه تقيل ضعيها فى
فرن 180 درجه فى الوسط لمدة نص ساعه تقريبآ,ثم تأكدى انها استوت بوضع خله
فيها اذا خرجت نظيفه تبقى استوت,اخرجيها من الفرن وسيبيها تهدا خالص وتبرد
ثم اقلبيها من الصينيه
الصوص:-
نصف اصبع زبده+نصف قالب شوكولاته خام كبير(يعنى حوالى 300 جرام
شوكولاته)+لبن أو حليب حوالى 7-8 ملاعق كبار ويوضعوا فى حمام ماء على
النار لغاية ما يسيح وتقلبى الى ان يمتزجوا مع بعض وممكن ضيفى لبن شويه
شويه لو عايزا الصوص يخف وبعد كده يصب الصوص عليها ويرش عليها البندق
المجروش وممكن تؤكل دافئه

طريقة أخرى لكيكه الشيكولاته
المقادير:

الطريقة:
في دورق الخلاط نخلط اللبن والسكر والزبده أو الزيت والفانيليا
والكاكاو،بعد الخفق نحجز ( كوب ونصف ) من الخليط نضع البيض في الخلاط مع
باقي الخليط و نخفقه أيضا .. ونسكبه في طبق غويط للعجن نعجن الدقيق ومعه
البيكنج بودروالبيكربونات بالملعقه في إتجاه واحد ..حتي تحتفظ الكيكه
بالهواء داخلها ..نضع خليط الكيكه في صينيه مقاس 30 مدهونه بالزيت ومرشوشه
بالدقيق ونخبزها بعد تمام تسوية الكيكه .. نقلبها في سرفيس للتقديم،نخلط
نصف كوب حليب ونصف كوب ماء + ملعقه كبيره كاكاو + 2 ملعقه كبيره سكر ونسقي
بها الكيكه عندما تبرد نضع علي الوجه الخليط المحجوز من الخلطه( الكوب
والنصف ) ونفردها علي سطح وجوانب الكيكه .. نزوق بالبندق أو اللوز المحمص
أو الشيكولاته المبشوره أو الكريم شانتي ممكن عمل نصف المقدار

الارز باللبن
المقادير :

الطريقة:
اغسل الارز و احطة على النار وعلية ماء مغطياة ب 2سم وعلى نار هاديه حتلاقية استوى او يقرب للسوى و يكون شرب الماء
اضع علية السكر حتلاقية داب اسرع ثم اضع اللبن مع التحريك المستمر علشان
مايفورش و ظبتى تانى السكر هاتى ربع كوب ماء و زوبى فية 2 ملعقة كبيرة نشا
كويس و انزلى واحدة واحدة على الارز باللبن و بأيدك التانية بتقلب لحد ما
تلاقى الارز بدء يتخن ضعى الجوز الهند وقلبى و اطفى النار و اغرفية و كل
مايبرد حيمسك نفسه شوية كمان بعد ما يبرد ضعى الغطاء البلا ستيك و عللى
الثلاجة و بالهنا و الشفا
ملحوظه: مقدار اللبن زى ماانتى عاوزة يعنى حتعملى كوب حتعملى اتنين حتعملى كيلو حتحطى مقدار الارز زى ما فهمنك.

التشيز كيك
المقادير:

الطريقة
اضربى الذبدة كويس قوى لوحدها بالمضرب حد ماتبقى هشة قوى ضعى عليها
البسكوت المطحون لحد ما يندمجوا مع بعض هاتىالصينية اللى بيتشال قعرها
وادهنى الاول بنقطة واحدة زيت و اكبسى فيها قوى البسكوت بالذبدة و دخليها
الفريزر لمدة ساعة
فى سلطانية مقعرة اضرب الجبنة مع التخفيف بقليل قليل من الماء لحد ماتبقى
خفيفة يا لاروز و ناعمة اضع الكريمة على الجيلى و اضربهم مع بعض ثم اضع
عليهم الجبنة المضروبة و اخلط كله ثم اصبها على البسكويت و ادخلها الفريزر
و يا سلام لو الزواق بتاعها يبقى من نفس نوع المربى و الجيلى و بالهنا و
الشفا .









4 كوب حليب+كوب سكر+كوب عصير مانجو+3 معالق نشا+معلقة صغيرة فانيليا
4 كوب حليب+كوب سكر+كوب عصير فراولة+3 معالق نشا+معلقة صغيرة فانيليا
4 كوب حليب+كوب سكر+كوب عصير مشمش+3 معالق نشا+2 معلقة كبيرة ماء ورد( اختيارى)

5بيضات+كوب حليب بودره+3كاسات ماء وفانيليا , برش ليمون+كوب سكر+علبة قشطه+5حبات جبنة كيري+سكر محروق لقاع الصينيه
3بيضات+1و ربع كوب سكر+كوب الا ربع زبده ( 113جرام)+نصف كوب كاكاو +1ونصف كوب دقيق+2علبة زبادى كبير+2 كيس فانيليا+1 كيس بكنج باودر
2 كوب دقيق +ملعقه كبيره بيكنج بودر +نصف ملعقه صغيره بيكربونات+كوب ونصف
سكر +كوب زبده أو زيت ذره+كوب ونصف حليب+6 بيض + فانيليا+6 ملاعق
كاكاو...للوجه: بندق أو كريم شانتي أو شيكولاته مبروشه أو لوز مقشر ومحمص
6كوب لبن _ 9 ملاعق ارز _ السكر حسب التزوق _ملعقة كبيرة جوز هند _او نص
ملعقة صغيرة فانيليا _ زبيب او مكسرات مفرية او قرفة الزواق دة لزوقك و
لرغبتكم .
2 باكو بسكوت شاى الاربعه و عشرين قطعة _ باكو زبدة 113 جرام _2كيس كريمة
_باكو جيلى دايب فى 2 كوب ماء و بارد_ يا اما 2 علبة جبنة فيلاديفيا او
كيرى _ مربى(( لو استخدمتى الجيلى لون احمر مثل الفراولة مثلا يبقى
تستعملى المربى نفس النوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
 
ملف الحلويات بكل التفاصيل الدقيقه اوعى وشك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الداعية عمرو خالد :: منتديات آدم وحواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: