امونة Admin
عدد المساهمات : 372 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 العمر : 111 البلد : دنيا الاحزان المزاج : حزين
بطاقة الشخصية صور : روعة
| موضوع: موس الشيكولاتة و الفرولة و الزبادى الأحد 6 سبتمبر - 7:09 | |
| ."
المقادير
طبقة البسكوت عبارة عن:
موس الفراولة
لمدة 24 ساعة عشان يفصل عنه الماء
جيلاتين ورق موضوع فى 1/4 كوب ماء دافىء عشان يلين
موس الشيكولاتة
ورقة جيلاتين
الطريقة
حضرى اكواب الموس
و ضعى فيها كمية من البسكوت المضاف له الزبد و اضغطيهم
دوبى الجيلاتين فى الماء كويس لغية مايبقى خليط متجانس
امزجى الزبادى المصفى من الماء مع السكر مع جيدا ثم اضيفى الجيلاتين
بهذا تكونى عملتى طبقة موس الفراولة الغامق
افردى نصف الكمية فوق طبقة البسكوت فى الأكواب
لعمل طبقة موس الفراولة الفاتح اضيفى الكريمة للخليط و صبيها فى الأكواب
لعمل موس الشيكولاتة: اذابة الجيلاتين فى 1/4 كوب ماء اضيفي الكريمة للشيكولاتة المدوبة فى الحمام المائى و قلبى و اضيفى الجيلاتين
صبى الخليط فى الأكواب اتركيها فى الثلاجة 5 ساعات و الأفضل انها تكون 24 ساعة و مغطاة عشان لا تلقط من رائحة الثلاجة تزين بشرائح الشكولاتة و شرائح الفراولة
4 معالق زبد ذائب
100 جرام كريمة 400 جرام بسكوت مارى مطحون او دايجستيف 250 جرام زبادى مصفى فى شاشة 200 جرام كريمة 200 جرام فرولة بيوريه 5 معالق سكر بودرة 200 جرام شيكولاتة خام فى حمام مائى دافىء
http://passionateaboutbaking.blogspo...usse-mini.html مترجم و منقوللعيونكم من | |
|