الداعية عمرو خالد
اهلا ومرحبا بزوارنا الغاليين نتمنى لكم قضاء امتع الاوقات معنا في منتدى عشاق الجنة ونرجو ان تستفيدو وتفيدو ولا تبخلو علينا بنضمامكم الى اسرة عشاق الجنة
امونة
الداعية عمرو خالد
اهلا ومرحبا بزوارنا الغاليين نتمنى لكم قضاء امتع الاوقات معنا في منتدى عشاق الجنة ونرجو ان تستفيدو وتفيدو ولا تبخلو علينا بنضمامكم الى اسرة عشاق الجنة
امونة
الداعية عمرو خالد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الداعية عمرو خالد

كل ما يتعلق بالداعية عمرو خالد اضافة الى مواضيع اخرى
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل Empty
مُساهمةموضوع: تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل   تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 10:30

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193557_5752

بسم الله ما شاء الله

تورته أقل شئ يقال عنها ان طعمها مميز جدا والكريمه اللي استخدمتها من أطعم وأخف الكريمات اللي ذقتها
غير انها سهله ولا تحتاج مهاره في التزيين لان تزيينها يعتمد على الجيلي والفاكهه

ونبدأ ببسم الله
في خطوات الكيكه الاسفنجيه بالتفصيل

المقادير

6 بيضات
كوب سكر
كوب وربع دقيق
نصف ملعقه صغيره بكنج بودر
نصف ملعقه صغيره فانيليا
ملعقه صغيره محسن كيكه(هو عباره عن جيل أبيض يباع عند العطار) << اختياري يمكن الاستغناء عنه

الطريقه

شغلت الفرن على درجه متوسطه (180 درجه مئويه ) وتركته يسخن وفي أثناء ذلك حضرت عجينة الكيكه

وضعت البيض والفانيليا في طبق كبير

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192992_5882

ضربت البيض على سرعه منخفضه لمدة دقيقه

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193002_8063

وبعدين أضفت السكر

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192995_6512

زودت سرعة المضرب واستمريت في الخفق لمدة لا تقل عن ربع ساعه وكل ما زادت مدة الخفق كان أحسن

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192996_6724

حتى يتضاعف حجم البيض ويصبح مثل الكريمه ولا حظي الفرق بين حجم البيض ولونه في بداية الخفق وبين الصوره الحاليه

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192993_6089
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192994_6300

من هذه المرحله بدأت استخدم سكينه بلاستيك عريضه للتقليب
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193563_1855

أضفت معلقة محسن الكيك الي البيض المضروب
ونخلت الدقيق مع البكنج بودر .. رشيته على دفعات فوق البيض المضروب أثناء
التقليب بهدوء من تحت لفوق بالسكينه أو المعلقه البلاستيك حتى ينتهي مقدار
الدقيق

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193001_7846
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل   تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 10:32

وهذه الصور بالترتيب توضح طريقة التقليب من تحت لفوق .. لا حظي مسار السكينه في العجينه على هيئة نص دايره

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193566_5265
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193564_4764
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193565_5001

استخدمت صينيه مستطيله مقاسها 30 في 20 سم وادهنيها زبده وبطنتها بورقة زبده ودهنتها زبده مره أخرى ورشيتها بالدقيق
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193000_7598

صبيت فيها العجينه ... ويفضل انك تخبطيها (احملي الصينيه لفوق واتركيها
تنزل على الرخامه بشكل رأسي) عدة مرات حتى تخرج من العجينه فقاعات الهواء
الكبيره والفراغات

ثم دخلتها الفرن السابق تسخينه على درجه متوسطه(180) في الرف الأوسط
ولم أفتح عليها الفرن الا بعد مرور نص ساعه..
اغرسي في المنتصف سيخ خشب ولو خرج نظيف بدون عجينه يبقى استوت باذن الله وخرجيها على طول ولا تتركيها في الفرن حتى لا تنكمش

أهم شئ انك لما تخرجيها من الفرن لا تضعيها في مكان
بارد أو به تكييف أو هواء لانها هتهبط وتنكمش .. يجب أن توضع في مكان دافي
قريب من الفرن (أنا أضعها فوق الفرن أو فوق البوتاجاز وبعيد عن الشباك أو
التكييف)


ودي صورتها بعد ما قلبتها

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192998_7151

وبكده نكون عملنا الكيكه الاسفنجيه

معلش الشرح طويل وده مش من صعوبة الكيكه ولكن حبيت أوضح الطريقه بالتفصيل
فهي سهله باذن الله لو طبقتي الملاحظات بدقه

وفي الرد القادم طريقة حشو الكريمه (سميتها الكريمه البرونزيه) - وطريقة التورته


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل   تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 10:34

طريقة الكريمه بالبندق والكراميل << الكريمه البرونزيه زي ما سميتها


سنستخدم:


كيس دريم ويب

ضربتهم مع نص كوب حليب مكثف


ثم أضفت لهم باقي علبة كبيره من الحليب المكثف المحلى أو علبتين صغيرتين حليب مكثف محلى



ثم ذوبت ورقتين جيلاتين جامد أو ممكن كيسين جيلاتين بودره في معلقة ماء على النار وتركتهم يبردوا


وأضفتهم للخليط السابق بعد ما صفيتهم وضربت بالمضرب الكهربا لحد ما تجانسوا


بعدين أضفت لها معلقة بندق وممكن فسدق مفروم ومعلقتين كراميل(سكر محروق) << لو الكراميل تجمد اضربيها في كوباية الخلاط


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193004_8500


وضربتهم جيدا جدا بالمضرب وممكن الكراميل والبندق يضافوا أثناء الضرب في الاول..



وده شكلها .. شوفوا لونها البرونزي الجميل


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193003_8284


---------------------


في صينيه بنفس مقاس الصينيه اللي خبزت فيها الكيكه


صبيت جيلي مذاب حسب التعليمات على العلبه .. استخدمت جيلي مشمش


ولما جمد شويه رصيت عليه الفاكهه بشكل وردات .. استخدمت فصوص برتقال
وفواكه مسكره.. وغلفت الصينيه بالبلاستيك وتركتها حتى تجمد في الثلاجه


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193006_8950


بعد ما يجمد الجيلي وزعت نص مقدار الكريمه البرونزيه فوقه ولو الكريمه
جامده حطيها في حمام ماء ساخن أو انك تجهزيها قبلها مباشرة بدون ما تحطيها
في الثلاجه لان الجيلاتين بيخليها تجمد


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193007_9182


وبعدين قطعت الكيكه لنصفين


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_192999_7366


وضعت في الصينيه نصف منهم وسقيته بمعلقتين شيره ودهنته معلقة مربى مشمش


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193011_58


فردت عليه باقي الكريمه


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193010_9859


ادهنت الطبقه الثانيه من الكيك بالشيره والمربى


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193009_9640


ووضعته فوق الكريمه في الصينيه


غلفت الصينيه بالبلاستيك ودخلتها الفريزر لمدة ساعتين لثلاث ساعات حتى تتماسك


تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193008_9407

على فكره التورته دي بتحتاج تبدئي فيها قبلها بيوم لان الجيلي والموس أو الكريمه بيحتاجوا وقت حتى يجمدوا


وقبل التقديم


حطي الصينيه فوق ماء ساخن لمدة نص دقيقه لاتزيدي عن كده حتى لايسيح الجيلي وعلشان تنزل معاكي مظبوطه وانتي بتقلبيها


ضعي عليها طبق التقديم واقلبيها واتركيها شويه حتى تنزل التورته براحتها
<< الخطوه دي محتاجه صبر علشان الجيلي ينزل من غير ما يتكسر



2






























الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
امونة
Admin
امونة


القوس الفأر
عدد المساهمات : 372
تاريخ التسجيل : 02/05/2009
العمر : 111
البلد : دنيا الاحزان
المزاج المزاج : حزين

بطاقة الشخصية
صور : روعة

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل   تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل I_icon_minitimeالأحد 6 سبتمبر - 10:35

وده شكلها النهائي

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193012_259
الجوانب غطيتها بجوز الهند والبندق

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193016_1239

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193015_994

وبالهنا والشفا على قلوبكم الحلوه

تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل N1143541466_193013_506
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://amrkhaled.ahlamontada.com
 
تورتة الجيلي بكريمة البندق والكراميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الداعية عمرو خالد :: منتديات آدم وحواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: